Woningfotografie

Velding levert prachtige foto’s voor woningverkopers en bouwgerelateerde bedrijven.

Met professionele woningfoto’s geef je meteen je visitekaartje af. In de huidige digitale wereld kun je zo maar worden ‘weggeswiped’ als de foto’s niet goed zijn.  De eerste klap is een daalder waard en daarvoor zijn goede foto’s een noodzaak!

Ook de verkoper moet een handje helpen. Vooraf krijgt hij of zij een checklist met tips  om het huis zo goed mogelijk fotoklaar aan te kunnen bieden.

Hoge kwaliteit door speciale technieken!

Een fotocamera registreert minder informatie dan het menselijk oog. Het menselijk oog heeft namelijk een groter dynamisch bereik. Om die reden werkt Velding met speciale technieken om de foto te verbeteren en aan te passen naar wat het menselijk oog kan vastleggen.

Deze technieken zijn:

  1. Flash-ambient blending techniek
  2. Vervangen van luchten
  3. HDR techniek

Hieronder zie je een beknopte uitleg van deze technieken

Flash-ambient blending techniek

Voor interieurfoto’s past Velding de flash ambient blending techniek toe. Vaak afgekort als ‘flambient techniek’.
Dit is een speciale techniek om te voorkomen dat raampartijen bijna helemaal overbelicht zijn.
Velding levert foto’s waarbij een of meerdere flitsfoto’s in Photoshop worden gemixt met een foto met natuurlijk omgevingslicht. Dit geeft een natuurlijker beeld dan foto’s met alleen flitslicht. Op deze manier zal het exterieur ook bij het interieur worden betrokken. 

Lucht vervanging

Soms is het even geen mooie dag! Toch is er een afspraak gemaak om te fotograferen. Een teleurgestelde verkoper…want een blauwe lucht is toch zoveel mooier? Vaak is het goed mogelijk te fotograferen! We kunnen de saaie, bewolkte lucht namelijk prima vervangen waardoor een aantrekkelijker beeld en een betere verkoopfoto ontstaat.

Velding kan putten uit een eigen fotocollectie van ‘luchten’ die tussen de afspraken door gemaakt zijn.
Algemeen geven blauwe luchten met enkele wolkjes het meest realistische resultaat.

HDR techniek

HDR (High Dynamic Range)

HDR (in het Nederlands: Hoog Dynamisch bereik) is een techniek waarmee je een heel groot verschil van donker naar licht in een foto kunt overbruggen. Je kunt op de foto laten zien hoe de situatie daadwerkelijk was. Als je kiest voor HDR, dan maak je niet één foto, maar een serie foto’s waarbinnen elke foto een andere belichting krijgt. Achteraf worden de foto’s uit de serie samengevoegd tot één foto waardoor zowel de over- als onderbelichte delen makkelijk aangepast kunnen worden.

Ondanks alle moderne cameratechnieken blijft het menselijk oog superieur aan een camera. Het dynamisch bereik van digitale camera’s wordt wel steeds beter, maar als er veel hooglichten en schaduwen zijn is HDR-fotografie een hele mooie techniek.