Velding levert prachtige foto’s voor makelaardij en woningverkopers.

Met professionele woningfoto’s geef je meteen je visitekaartje af. In de huidige digitale wereld kun je zo maar worden ‘weggeswiped’ als de foto’s niet goed zijn.  De eerste klap is een daalder waard en daarvoor zijn goede foto’s een noodzaak!

Ook de verkoper moet een handje helpen! Vooraf krijgt hij of zij een checklist met tips om het huis zo goed mogelijk fotoklaar aan te kunnen bieden!

Wat zijn de prijzen?

  • Fotopresentatie o.b.v. 15 professionele foto’s: € 95,- *
  • Fotopresentatie, 15 tot 35 professionele foto’s: € 120,- 
  • Hoogtefoto tot max 8 meter hoogte m.b.v. fotomast: toeslag €5,- /stuk 
  • Lucht vervangen (bewolkte lucht vervangen voor blauwe lucht) € 3,- per stuk

Informeer naar de voorwaarden en natuurlijk ook de voordelige combinatiepakketten!

Hoge kwaliteit door specifieke technieken!

Omdat het menselijk oog in een beeld meer ziet dan een camera kan vastleggen (hooglichten en schaduwen) werkt Velding met technieken om de foto te verbeteren en aan te passen naar het menselijk oog. 

  1. Flash-ambient blending techniek
  2. Vervangen van luchten
  3. HDR techniek

Onderstaand een beknopte uitleg van de technieken!

1: Mix van flits en omgevingslicht: ‘Flambient’

Voor interieurfoto’s past Velding de ‘flambient techniek’ toe. Dit is een speciale techniek om te voorkomen dat raampartijen bijna helemaal overbelicht zijn  (zie onderstaande eerste foto).
Velding levert foto’s waarbij een of meerdere flitsfoto’s in Photoshop worden gemixt met een foto met natuurlijk omgevingslicht. Dit geeft een natuurlijker beeld dan foto’s met alleen flitslicht. Op deze manier zal het exterieur ook bij het interieur worden betrokken. Onderstaand een voorbeeld waarbij het uiteindelijke resultaat is opgebouwd uit  1 omgevingslicht foto en 3 foto’s met flits. 

1. Foto met alleen omgevingslicht

2. foto in combinatie met flitslicht

3. foto met focus op  exterieur kozijn links

4. foto met focus op exterieur kozijn rechts

2: Lucht vervanging

Soms is het even geen mooie dag! Toch is er een afspraak gemaak om te fotograferen. Een teleurgestelde verkoper…want een blauwe lucht is toch zoveel mooier? Vaak is het goed mogelijk te fotograferen! We kunnen de saaie, bewolkte lucht namelijk prima vervangen waardoor een aantrekkelijker beeld en een betere verkoopfoto ontstaat. Kijk maar naar onderstaande foto gemaakt tijdens lichte regen. 

Collectie van ‘luchten’

Velding kan putten uit een eigen fotocollectie van ‘luchten’ die tussen de afspraken door gemaakt zijn. Algemeen geven blauwe luchten met enkele wolkjes het meest interessante resultaat.  

3: Exterieur foto’s met behulp van  HDR techniek

HDR (High Dynamic Range)

HDR (in het Nederlands: Hoog Dynamisch bereik) is een techniek waarmee je een heel groot verschil van donker naar licht in een foto kunt overbruggen. Je kunt op de foto kan laten zien hoe de situatie daadwerkelijk was. Als je kiest voor HDR, dan maak je niet één foto, maar een serie foto’s waarbinnen elke foto een andere belichting krijgt. Achteraf worden de foto’s uit de serie samengevoegd tot één foto waardoor zowel de over- als onderbelichte delen makkelijk aangepast kunnen worden.

Ondanks alle moderne cameratechnieken blijft het menselijk oog superieur aan een camera. Het dynamisch bereik van digitale camera’s wordt wel steeds beter, maar als er veel hooglichten en schaduwen zijn is HDR-fotografie een hele mooie techniek.

Onderstaand een voorbeeld waarbij het uiteindelijke resultaat is 4 foto’s met verschillende belichtingen.

1. belichting 1

2. belichting 2

3. belichting 3

3. belichting 4

Resultaat